Endüstriyel Panel PC'ler Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
14/09/2021
- Endüstriyel Panel PC Nedir? Endüstriyel Panel PC’ler, fabrikalar, üretim yapılan tesisler gibi zor çevresel ortamlarda kullanılmak için tasarlanmış; üretimden veri toplama, süreç analizi ve kontrolü, operatör paneli uygulamaları, makine ve proses otomasyonu uygulamalarında kullanılmak üzere tercih edilirler. Endüstriyel panel PC, bir ekran ve bir bilgi işlem birimini tek bir cihazda birleştiren bir bilgisayar sistemidir. Bilgisayarın toza, suya, titreşime ve aşırı sıcaklıklara maruz kaldığı fabrikalar, depolar ve dış mekanlar gibi zorlu ortamlarda çalışmak üzere tasarlanmıştır. Zorlu koşullarda güvenilir performans sağlamak için endüstriyel panel PC'ler sağlamlaştırılmış muhafazalar, fansız soğutma sistemleri ve darbeye dayanıklı depolama gibi dayanıklı bileşenlere sahiptir.
- Endüstriyel Sınıf PC ile Tüketici Sınıf PC arasındaki fark nedir? Endüstriyel sınıf PC’ler, tüketici sınıf PC’lerin yeterlilik ve tam verim gösteremeyeceği zorlu endüstriyel ortam şartlarında (sıcaklık, toz, nem, titreşim) tam performans ve 7/24 sorunsuz çalışacak şekilde tasarlanmıştır.
- Endüstriyel Panel PC'lerin Tipik Uygulamaları Nelerdir? Endüstriyel panel PC'ler proses kontrolü, otomasyon, lojistik, sağlık, ulaşım ve daha fazlası dahil olmak üzere çeşitli uygulamalarda kullanılır. Makineleri izleyebilir ve kontrol edebilir, veri toplayıp analiz edebilir, görsel bilgileri görüntüleyebilir ve diğer cihazlar veya sistemlerle iletişim kurabilirler. Endüstriyel panel PC uygulamalarına bazı örnekler şunlardır:
CNC makineleri: Endüstriyel panel PC'ler, üretimde yaygın olarak kullanılan torna, freze ve yönlendirici gibi bilgisayarlı sayısal kontrol (CNC) makinelerini kontrol etmek ve izlemek için kullanılabilir.
Yiyecek ve içecek üretimi: Endüstriyel panel PC'ler gıda ve içecek üretim tesislerinde üretim sürecini kontrol etmek ve izlemek, envanteri takip etmek ve gıda güvenliği düzenlemelerine uygunluğu sağlamak için kullanılabilir.
Tıbbi ekipman: Endüstriyel panel PC'ler hasta monitörleri, ultrason makineleri ve X-ray makineleri gibi tıbbi ekipmanlarda tıbbi görüntü ve verileri görüntülemek ve işlemek için kullanılabilir. - Endüstriyel Panel PC Kullanmanın Avantajları Nelerdir? Endüstriyel panel PC'ler geleneksel masaüstü veya dizüstü bilgisayarlara göre çeşitli avantajlar sunar. İlk olarak, daha sağlam ve dayanıklıdırlar, bu da onları zorlu ortamlarda kullanım için ideal hale getirir. İkinci olarak, yerden tasarruf sağlarlar ve makinelere veya ekipmanlara entegre edilmeleri kolaydır. Üçüncü olarak, yıllarca sürekli ve güvenilir bir şekilde çalışacak şekilde tasarlanmışlardır, bu da bakım maliyetlerini ve arıza sürelerini azaltır. Son olarak, ihtiyaçlarınıza göre yapılandırmanıza olanak tanıyan son derece özelleştirilebilirler.
- Endüstriyel Bilgisayar Seçerken Hangi Özelliklere Dikkat Edilmelidir? Endüstriyel Bilgisayar seçiminde işlemci, sıcaklığa dayanım, sıvı koruması, toz koruması, ergonomi, ekran boyutu, çalışma ortamına uygun montaj ve satış sonrası hizmetler özelliklerine dikkat edilmelidir. Daha detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.
- Barebone PC Nedir? Barebone PC; yüksek kalite endüstriyel parçalardan üretilen, bütünleşik tasarımları ve sağlam yapıları ile üretim ortamlarında kullanılan endüstriyel bilgisayarlardır. Dahili bileşenler tüketici sınıf bilgisayar bileşenleri gibi görünse de (CPU, Memory, Storage); Barebone PC’ler endüstriyel otomasyon makinelerinde güvenilirlik ve hassasiyet için tasarlanmış belirgin sağlam tasarım özelliklerinde çok farklıdır.
- Endüstriyel Monitör Nedir? Endüstriyel Monitörler; toz, kir veya nem gibi zorlu endüstriyel ortam şartlarına dayanım gösteren bilgilendirme ve kurumsal iletişim uygulamaları için tasarlanmış, endüstriyel sınıf LCD ekran çözümleridir.
- TFT Ekran Nedir? TFT (Thin Film Transistor), her pikselin 1 ila 4 transistör tarafından kontrol edildiği bir LCD düz panel ekran türüdür. Bu teknoloji bütün düz panel teknikleri arasında en iyi çözünürlüğü sağlamaktadır.
- Rezistif Dokunmatik Ekran Nedir? Rezistif dokunmatik ekranların üst kısmında çok az aralıkla ayrılan iki ince şeffaf katman yer almaktadır. Elektriksel anlamda dirence sahip olan bu özel katmanlardan en üsttekinin alt yüzünde, altındakininse üst yüzünde yer alan özel kaplamalar sayesinde ekrana dokunulduğunda bu iki katman birbirine temas etmekte ve dokunma sinyal olarak işlenmektedir. Rezistif ekranlar eldiven, kalem ve yeteri baskıyı oluşturacak herhangi bir nesne ile kullanılabilir.
- Kapasitif Dokunmatik Ekran Nedir? Kapasitif ekranlar genellikle bir izole edici katmandan oluşur ve içerisinde saydam bir iletken madde bulunur. İnsan vücudu iletken olduğundan elektriği iletir ve bu sayede Kapasitif ekranlar bu iletkenliği giriş olarak kullanabilir. Bir Kapasitif ekrana dokunduğunuzda ekranın elektriksel alanını değiştirirsiniz. Bu değişiklik kaydedilir ve dokunduğunuz konum, bir işlemci tarafından hesaplanır. Eldivenler iletken olmadığından Kapasitif ekranları eldivenle ve iletken olmayan diğer nesnelerle kullanamazsınız.
- IP Koruma Sınıfı Nedir? Bir nesnenin toz, kum ve kir gibi katı cisimlere ve sıvılara karşı sahip olduğu koruma ölçüsüne IP Koruma Sınıfı adı verilir.
- IP65 Önyüz Koruması Nedir? Toz geçirmez ve her yönden gelebilecek düşük tazyikteki sulara karşı koruma sağlar.
- IP67 Önyüz Koruması Nedir? Toza ve 30 dakikadan kısa süreli suya daldırmalara karşı koruma sağlar.
- VESA Montaj Nedir? Duvar montajı üreticilerinin çeşitli ekranlara uyacak braketler yapmalarına izin vermek için, vida deliklerinin ekranlarda ve braketlerde önceden belirlenmiş, standartlaştırılmış pozisyonlara ayarlanması gerekir. Video Elektronik Standartları Birliği (VESA) bu standartların yayınlanmasından sorumludur ve bir VESA duvar montajı bu standartlara uygun bir brakettir.
- Artech™ Endüstriyel Panel PC’lerde Hangi İşlemciler Kullanılmaktadır? Artech™ mühendisliği ile pasif soğutma ile düşük enerji kullanımı ve aynı nesilde bile diğer endüstriyel bilgisayarlardan daha yüksek bir performans deneyimlersiniz. Artech™ Endüstriyel Panel PC serilerimiz, Windows® tabanlı uygulamalar için Intel® Celeron® seviyesinden, iCore® seviyesine, Android® tabanlı uygulamalar için ARM® Cortex serisine kadar farklı yeni nesil fansız işlemci seçenekleri sunmaktadır.
- Artech™ Endüstriyel Panel PC’lerde Dokunmatik Ekran Özelliği Var Mıdır? Ağır kimyasal, ağır iş eldiveni kullanımı gibi kullanım şekli ve çevresel şartlara bağlı olarak Rezistif ve Kapasitif olmak üzere farklı dokunmatik ekran seçenekleri ile dahili Endüstriyel Membran Tuşlu Klavye ve Touchpad seçeneğini Artech™ Endüstriyel PC serilerimizde sunmaktayız. Artech™ Basic Serisi IPC-500 modellerimiz Rezistif, Endurance Serisi IPC-400 modellerimiz Rezistif Flat Touch, Performance Serisi IPC-700 modellerimiz Kapasitif Multi-Touch ve Ultimate Serisi IPC-600 modellerimiz ise 3mm. darbelere karşı güçlendirilmiş ekranı ile Rezistif ve Kapasitif Flat Touch dokunmatik teknolojisi seçeneklerine sahiptir. Endüstriyel Membran Tuşlu Klavye ve Touchpad seçeneği ise Endurance Serisi IPC-415E modelimiz ile sunulmaktadır.
- Artech™ Endüstriyel Panel PC’lerin Ekran Boyutları Nelerdir? Artech™ Endüstriyel Panel PC serilerimiz 10'' / 15'' / 17'' / 21'' TFT ekran büyüklüğü, Full HD’ye kadar ekran çözünürlüğü, 4:3 ve 16:9 ekran oranı seçeneklerine sahiptir.
- Artech™ Endüstriyel Panel PC’ler hangi IP sınıfındadır? Artech™ Endüstriyel Panel PC serilerimizin tamamı en az IP65 ön yüz koruma sınıfındadır. Eğer ıslak, yıkama gerektiren bir endüstriyel çalışma ortamına sahipseniz Artech™ WPC-400 serimiz IP66 ön yüz koruması ile doğru bir seçim olacaktır.
- Artech™ Endüstriyel Panel PC’ler VESA ve Panel Montaja Uygun Mudur? Panel PC’niz duvara, standa veya pendant kol üzerine monte edilecekse montajının VESA uyumlu olması önemlidir. Tüm Artech™ modellerimiz VESA montaja uygundur. Makineleriniz bir Panel PC'nin yüzeye gömülmesini gerektiriyorsa, panel montajı seçeneği olan bir Panel PC seçmeniz gerekmektedir. Tüm Artech™ modellerimiz Panel montaja uygun tasarım ve aksesuara sahiptir.
- Artech™ Endüstriyel Bilgisayarlar kaç Cdeg sıcaklıkta çalışabilirler? Artech™ Endüstriyel Panel PC serilerimiz 60 Cdeg sıcaklıkta çalışabilirler. 80 Cdeg sıcaklığa dayanımlı endüstriyel RAM ve 70 Cdeg sıcaklığa dayanımlı endüstriyel SSD 'ye sahiptirler.
- Artech™ Endüstriyel Bilgisayarlar ile Büyük Veri (Big Data) Analizi Yapabilir Miyiz? Üreticiler, üretimin her aşamasında (özel olarak tasarlanmış yazılımlar, sensörler ve bu verilerin işlem gücü olarak endüstriyel bilgisayar aracılığıyla) verileri yakalayıp analiz ederek, üretim süreçlerini tekrar tekrar gözden geçirebilir, yenilerini oluşturabilir veya mevcut olanları optimize edebilirler. Endüstriyel PC'lerin büyük verileri işleme yeteneği üretim performansını arttırmaktadır. Artech™ Endüstriyel PC'ler tarafından desteklenen otomasyon sistemleri, çok çeşitli büyük verileri yakalar, işler ve analiz eder. Bu yorumlanmış veriler daha sonra üretkenliği ve üretim performansını arttırmak, makine arızaları nedeniyle üretim kesintilerini önlemek,ekipman kullanımının ve genel ekipman etkinliğinin iyileştirilmesi, karmaşık veri ekosisteminin siber güvenliğinin sağlanması konularında etkin şekilde kullanılabilirler.
- Artech™ Endüstriyel Bilgisayarlar ile İş Süreçlerinin Takibini Yapabilir Miyiz? Artech™ Endüstriyel Bilgisayar çözümü ile iş süreçlerinin takibini yapabilir ve Endüstri 4.0 ile yapay zekâ ve nesnelerin interneti gibi teknolojiler kullanılarak güvenlik, verim ve kalite gibi birçok farklı başlıkta maksimum verime ulaşabilirsiniz. Artech™ Endüstriyel Bilgisayarlarla yapılan üretim takibi; otomatik şekilde süreçlerin kontrolünü gerçekleştirmek, hatasız ve sürekli yenilenen üretim verilerine ulaşmak, anlık işlenen veriler sayesinde düzenli olarak sonuçları görüntüleyebilmek, manuel veri toplama esnasında yaşanan zaman ve para kaybını ortadan kaldırmak gibi konularda üretim açısından hayati faydalar sağlamaktadır.
- Artech™ Endüstriyel Bilgisayarları Kestirimci Bakım için Kullanabilir Miyiz? Fabrika sahasındaki makinelerin üzerindeki sensörler, performans ve üretkenlikle ilgili verileri yakaladıkça, bu veriler hızlı bir şekilde depolanabilecekleri Artech™ Endüstriyel Panel PClere gönderilirler. Kestirimci bakım yazılımı, bir makinenin üretiminin neden yavaşladığını anlamak için performansı analiz eder. Sorunu tanımlar ve çalışanları iş istasyonlarında otomatik olarak bilgilendirir. Bu sayede tesisler çok daha büyük maliyetli bir arızaya maruz kalmadan önlemler alabilir, gerekiyorsa onarımlara başlayabilir, yedek parça ve makine sipariş edebilirler.
- Artech™ Endüstriyel Bilgisayarlar Toza Karşı Dayanıklı Mıdır? Artech™ Endüstriyel Panel PC’lerimizden Performance Serisi IPC-700, Endurance Serisi IPC-400, Ultimate Serisi IPC-600 modeller fansız, tam kapalı, toz korumalı, endüstriyel tip paslanmaz çelik metal gövdeleri ile zorlu endüstriyel ortamlarda maksimum performans ile çalışmakta, fansız yapıları ile daha az ısı yaydıkları için enerji tüketiminizi azaltmaktadır.
- Artech™ Endüstriyel Panel PC’lerin Kolay Çıkartılabilir ve Değiştirilebilir Disk Yuvası Özelliğinin Faydaları Nelerdir? Disk imajlarının veya sabit disklerin arızalanması, endüstriyel ortamlarda kullanılan bilgisayarlarda karşılaşılabilecek üretim ve zaman kaybına sebep olabilecek sorunlardandır. Bu sorunu çözmek için sahada imaj kopyalanması veya cihazın sökülerek disk değişimi yapılması gerekebilir. Bu tip müdahaleler hem üretimin daha uzun süre durmasına, hem ortam şartlarından dolayı ürün için başka arıza risklerine, hem de bu işi yapacak ek teknik personel maliyetine sebep olabilir. Artech™ Endurance Serisi IPC-400 ve Ultimate Serisi IPC-600 modellerimizde bulunan Kolay Çıkartılabilir ve Değiştirilebilir Disk Yuvası sayesinde herhangi bir arıza durumunda, üretim hattınızı durdurmadan, arızaya hemen müdahale edebilir ve en fazla 15 saniye süren disk değişimi ile üretim kaybı yaşamadan arızayı giderebilirsiniz. Sıradan bir Endüstriyel Panel PC’de ortalama 15 dakika sürebilecek disk değişimi, Artech™ teknolojisi ile sadece 15 saniye sürmektedir.